Tak, ako už bolo vopred avizované, dňa 7.9.2019 predsedníctvo MO Galanta zorganizovalo celodenný výlet do mesta Badacsonyi, Maďarsko. Účastníci tohto výletu si mohli vychutnať príjemný pobyt v krásnom prostredí balatónskeho mesta Badacsonyi, v ktorom sa konal vínny festival. Bolo možné ochutnať z veľkého množstva miestnych alebo regionálnych kvalitných vín a miestnych špecialít, ktorými je Maďarsko veľmi preslávené. Alebo len tak sa pokochať nádherným výhľadom na samotné jazero Balaton. Pohoda a dobrá nálada bola umocnená vydareným počasím a našim členom - vodičom autobusu Mgr. Petrom Prágaiom, ktorého znalosti miestnych pomerov do značnej miery prispeli k zdarnému výletu. Naša cesta bola ukončená krátkou zastávkou v meste Tihany, známe ako "levanduľové mesto". Tu si každý záujemca mohol opäť ochutnať z miestnych špecialít, v ktorých pochopiteľne dominovala rastlina - levanduľa. Levanduľové alko alebo nealko nápoje, čokoláda, alebo levanduľová kozmetika, či drogistický tovar. Niektoré zábery z výletu je možné si pozrieť tu.

predseda MO APVV Galanta

Predsedníctvo MO APVV Galanta v zmysle schváleného plánu činnosti na rok 2019 pozýva všetkých svojich členov a ich rodinných príslušníkov, partnerov na "celodenný zájazd" do Balaton - Badacsonyi, Maďarsko - vinobranie, ktorý sa uskutoční dňa 7. septembra 2019 (sobota). Autobus bude pristavený v uvedený deň o 6:30 h na parkovisku pri obchodnom dome LIDL, Galanta. Po príchode na miesto určenia bude voľný rozchod a každý sa môže zariadiť podľa vlastnej vôle. Predpokladaný príchod domov je o 20:00 h. Záväzné nahlásenie je potrebné urobiť do 30.8.2019 (piatok) do 13:00 h najneskôr na tel. číslach 0903 403413, 0903 403414, 0905 545567 alebo e-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript., Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript..

predseda MO APVV Galanta

Dňa 15.6.2019 sa od 9:00 h v priestoroch poľovníckej chaty v obci Jelka konalo spoločenské posedenie MO APVV Galanta spoločne s ich rodinnými príslušníkmi a priateľmi pri varení guľášu. Tento rok akcia bola rozšírená aj o účasť príslušníkov Krajského operačného strediska PZ Trnava a ich rodinných príslušníkov a priateľov.
     Aj keď stretnutie nemalo súťažný charakter, každá skupina sa podieľala na vereni svojho guľášu, ktorý sa na konci porovnával a hodnotil. Do tretice sa k svojmu samostatnému vareniu guľáša podujal aj náš člen MVDr. Ján Belička, ktorý obohatil porovnávaciu vzorku svojím guľášovým umením.
     V priebehu podujatia došlo k veľmi milej udalosti, keď všetci zablahoželali predsedovi Mgr. Ladislavovi Dömemu k jeho 55 výročiu a ako prekvapenie mu pani Ľudka Chlpošová upiekla chutnú tortu, z ktorej sa ušiel kúsok každému.
     Celé podujatie malo výrobnú atmosféru a svojím poslaním dokonale splnil účel podujatia ľudí spájať a pobaviť.

predseda MO APVV Galanta

V zmysle schváleného plánu činnosti sa dňa 15. júna 2019 cca od 9:00 h uskutoční v priestoroch poľovníckej chaty Jelka - kolový mlyn spoločné stretnutie pri varení gulášu. Tento krát to bude aj so spoločným stretnutím s členmi operačného strediska KR PZ Trnava. Akcia je realizovaná pod záštitou našich členov Pavla Mráza, Norberta Kovácsa, Eduarda Frištáka, ako aj čestného člena Róberta Tomečeka. Pozvaní sú všetci členovia MO aj s rodinnými príslušníkmi, resp. rodinnými priateľmi.
     Veríme, že všetci prispejú svojou účasťou a aktívnou spoluprácou k zdarnému priebehu celej akcie.