Slovanská kvapka krvi na počesť SNP

Na základe pozvánky z obce Čierny Potok prizval aj nás, pri dohode o spolupráci, náš partner Despatsch Riders LE MC Slovak republic - slovenský zväz motorkárov bezpečnostných a záchranárskych zborov v službe i vo výslužbe, na akciu Slovanská kvapka krvi na počesť SNP, ktorá sa konala dňa 14. augusta 2020. Akcie sa okrem pamätníkov, domácich a zahraničných hostí, zúčastnili aj osoby z kultúrneho, politického a diplomatického prostredia, ako aj Klubu generálov SR.
     Z iniciatívy predsedu MO APVV Michalovce, na základe výzvy prezidenta APVV k darovaniu krvi pre syna člena MO APVV Zvolen, bola prenesená prosba o adresné darovanie krvi Radomírovi Pavlíkovi, príslušníkovi PPÚ Banská Bystrica. Prísnym sitom lekárskej služby prešlo 30 darcov, z ktorých 20-ti našu prosbu akceptovali, za čo im patrí poďakovanie všetkých zúčastnených motorkárov. Zvlášť ďakujeme JUDr. Jozefovi Pupalovi za organizačné zabezpečenie podujatia.
     Po ukončení akcie sa motorkári presunuli v sprievode polície do Múzea polície v budove OR PZ Lučenec, kde sa poklonili aj pri jeho pamätníku. Akcia bola propagovaná aj na stránke Fanklubu Polície SR. Pozvánku si môžete pozrieť tu a foto z akcie si môžete pozrieť tu.

Hasičská jazda

Na základe pozvania DRS - klubu motorkárov - príslušníkov bezpečnostných a záchranárskych zložiek v činnej službe a výslužbe, brali dňa 6.6.2020 motorkári MO APVV Michalovce, ktorí majú podpísanú dohodu o spolupráci, účasť na pietnej spomienke (hasičskej jazde) pri príležitosti 3. výročia tragickej udalosti pri výkone povolania príslušníka HaZZ Prešov a člena Letky MV SR. Fotografie si môžete pozrieť tu.

predseda MO APVV Michalovce

Predsedníctvo MO APVV Michalovce oznamuje svojím členom, že z dôvodu koronavírusu ruší súťaž trojčlenných družstiev vo varení guľášov, ktorá sa mala podľa plánu činnosti konať dňa 9. mája 2020 v obci Kochanovce pri Humennom.

predseda MO APVV Michalovce

"Z dôvodu výskytu koronavírusu, členská schôdza zrušená".

Predsedníctvo MO APVV Michalovce oznamuje svojim členom, členom MO Trebišov, predsedníctvu KVVZ Michalovce, DRS, osobám konajúcim v prospech APVV i záujemcom, že piaty ročník memoriálu na pamiatku plk. JUDr. Jána Paľa in memoriam - súťaž v stolnom tenise policajtov vo výslužbe a rodinných príslušníkov nebohého sa uskutoční v sobotu, dňa 21. marca 2020 od 13:00 h, v telocvični VII. ZŠ na ulici Krymská 5 v Michalovciach.

1, zraz o 12:00 h na verejnom cintoríne v Michalovciach
2, vykonanie pietnej spomienky a uloženie vencov k hrobu (ide o 18. výročie tragickej udalosti)
3, uloženie venca k hrobu plk. JUDr. Valenta Holdu
4, presun záujemcov a účastníkov súťaže do areálu VII. ZŠ v Michalovciach
5, vykonanie piateho ročníka memoriálu v stolnom tenise
6, vyhodnotenie súťaže a odovzdanie vecných cien
7, posedenie s rodinnými príslušníkmi nebohého spojené s občerstvením

K dispozícii bude malá telocvičňa, v ktorej môžeme využiť tri tenisové stoly a jedáleň za účelom posedenia a podania občerstvenia. Počty záujemcov i mená súťažiacich prosím nahlásiť na kontaktný mobil 0908 215800 najneskôr do 18.3.2020 za účelom rozpisu súťažiacich, prípravy stolov v telocvični, ako aj zabezpečenia stravy a občerstvenia.
     Nominácia súťažiacich: rodina nebohého - 4, MO MI - 4, MO TV - 2 a KVVZ MI - 2.

predseda MO APVV Michalovce

Dňa 8.2.2020 sa konala členská schôdza MO APVV Michalovce za účasti prezidenta APVV JUDr. Gluškova, 40 členov MO a štyroch osôb konajúcich v prospech APVV. Po vyhodnotení úloh z roku 2019 a vytýčení nových na rok 2020, boli oslávencom odovzdané pamätné listy a vecné dary. Traja hostia si z rúk prezidenta APVV prevzali ocenenie Čestný člen APVV. Na záver nám zahralo a zaspievalo trio harmonikárov našej MO. Fotografie si môžete pozrieť tu.

predseda MO APVV Michalovce

Predseda MO APVV Michalovce oznamuje členom MO a Prezídiu APVV, že v súlade s čl. 7 ods. 2 stanov APVV zvoláva členskú schôdzu, ktorá sa uskutoční dňa 8. februára 2020 (sobota) so začiatkom o 10:00 h v reštaurácii Aztéka v Strážskom. Svoju účasť nahláste kontaktným členom predsedníctva MO najneskôr do 2.2.2020.

Program:

1, Výber členských príspevkov na rok 2020 a kontrola členských preukazov.
2, Otvorenie, privítanie hostí, organizačné veci a schválenie programu.
3, Voľba návrhovej komisie a overovateľa zápisnice.
4, Správa o činnosti predsedníctva MO APVV za rok 2019, vyhodnotenie plnenia úloh z členskej schôdze v marci 2019.
5, Správa o výsledku hospodárenia s finančnými prostriedkami v roku 2019.
6, Správa revízora o kontrole hospodárenia za rok 2019.
7, Správa o stave členskej základne.
8, Rôzne, informácia o priebehu a záveroch XIV. kongresu APVV, odovzdanie ocenení jubilantom a hosťom.
9, Diskusia.
10, Návrh plánu činnosti MO na rok 2020.
11, Návrh čerpania finančných prostriedkov MO na rok 2020.
12, Prijatie uznesenia.
13, Záver, občerstvenie.

predseda MO APVV Michalovce

Dňa 7.12.2019 sa v priestoroch kultúrneho domu obce Ladomírov uskutočnilo posedenie členov MO APVV Michalovce pri koncoročnej kapustnici. Účasť bralo 50% členov. Hŕstka skalných, ktorá vydržala posedieť až do konca akcie, je na poslednej fotografii. Ďakujem členom - starostovi obce Mgr. M. Kacarabčinovi za priestory a riady a L. Rovenskému za prípravu "rusnáckej" kapustnice a vynikajúceho guľáša s knedľami. Fotografie si môžete pozrieť tu.

Súťaž v kolkoch

Dňa 9.11.2019 sa pod záštitou predsedov MO APVV Michalovce a Trebišov konala v meste Strážske súťaž v kolkoch, v ktorej družstva MO Michalovce získali zlatý a strieborný pohár a družstvo MO Trebišov pohár bronzový. Z jednotlivcov sa najlepšie darilo Milošovi Džarovi a Ferkovi Bicákovi z michalovského a tretiu priečku získal Peter Pitócky z trebišovského družstva. Na regulérnosť hry dohliadal reprezentačný rozhodca p. Miroslav Štefan. Fotografie si môžete pozrieť tu.

predseda MO APVV Michalovce

Predsedníctvo MO APVV Michalovce oznamuje svojim členom, že posedenie pri koncoročnej kapustnici sa uskutoční v sobotu dňa 7. decembra 2019 so začiatkom o 11:00 h v kultúrnom dome obce Ladomírov. Svoju účasť nahláste členom predsedníctva MO podľa okresov, alebo na mobil predsedu MO 0908 215800 do 3.12.2019.

predseda MO APVV Michalovce

Predsedníctvo MO APVV Michalovce pozýva svojich členov a osoby konajúce v prospech APVV k tradičnému posedeniu pri guľáši v rekreačnej oblasti Furmanovo nad obcou Staré, ktoré sa uskutoční v sobotu, dňa 28. septembra 2019 so začiatkom o 10:00 h. Na posedení budú prednesené úlohy a závery zo XIV. kongresu APVV. Svoju účasť z dôvodu zabezpečenia stravy a občerstvenia nahláste kontaktným členom predsedníctva, alebo predsedovi MO do 22.9.2019.

predseda MO APVV Michalovce

Dňa 1.6.2019 sa v obci Ladomírov uskutočnila súťaž piatich trojčlenných družstiev MO APVV Michalovce vo varení guľášov, na ktorej sa ako člen poroty zúčastnil aj riaditeľ Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície Schengenského priestoru v Sobranciach plk. Mgr. Gliganič, ktorý si prevzal vecný dar k 45. výročiu  jeho jubilea. Hlavného porotcu tvoril šéfkuchár reštaurácie v obci p. Jurčišin, ktorý obdržal aj čapicu predsedu MO APVV Michalovce s logom APVV. Fotografie si môžete pozrieť tu.

predseda MO APVV Michalovce

Predseda MO APVV Michalovce oznamuje členom MO, ktorí v minulosti slúžili v Útvare policajného zaistenia pre cudzincov v Sečovciach, že ich riaditeľ ÚPZC pozýva na Memoriál Rastislava Uporského, ktorý sa uskutoční v sobotu, dňa 25. mája 2019 so začiatkom o 10:00 h na strelnici v obci Dvorianky. Svoju účasť nahláste predsedovi MO do 22.5.2019. Program akcie viď tu.

predseda MO APVV Michalovce

Predsedníctvo MO APVV Michalovce zvoláva svojich členov k súťaži trojčlenných družstiev vo varení guľášov, ktorá sa uskutoční dňa 1. júna 2019 (sobota) so začiatkom o 10:00 h na nádvorí Obecného úradu Ladomírov.
     Prezentácia súťažiacich družstiev sa vykoná o 9:30 h, aby mali dostatočný časový priestor k prevzatiu si tovaru a rozloženiu kotlíkov, nádob a náčinia. Organizátor zabezpečí po 1,5 kg čerstvého mäsa, ako aj zemiaky a cibuľu podľa požiadaviek vedúcich družstiev. Ingrediencie si zabezpečí každé družstvo samostatne. Porotu budú tvoriť šéfkuchár a kuchár protiľahlej reštaurácie a jeden z pozvaných hostí. Pre všetkých zúčastnených bude podané občerstvenie a taktiež guľáš, ktorý nám aj tento rok pripraví rodina Paľová. V prípade priaznivého i nepriaznivého počasia nám budú k dispozícii aj vnútorné priestory kultúrneho domu. Z dôvodu materiálneho zabezpečenia svoju účasť i počty a zloženie súťažiacich družstiev nahláste predsedovi MO APVV Michalovce na mobilné číslo 0908 215800 najneskôr do 28.5.2019.

predseda MO APVV Michalovce

Dohoda o vzájomnej spolupráci medzi
MO APVV Michalovce a Despatch Riders Slovakia

Dňa 23.3.2019 sa po pietnej spomienke na počesť 17. výročia tragickej udalosti na slovensko-ukrajinskej štátnej hranici, pri ktorej v službe zahynuli plk. in memoriam JUDr. Ján Paľo a čatár in memoriam Ján Mandičák, uskutočnil IV. ročník Memoriálu Jána Paľa - súťaž v stolnom tenise jeho rodinných príslušníkov a členov MO APVV Michalovce a Trebišov. Fotografie si môžete pozrieť tu.

predseda MO APVV Michalovce

Novo zvolené predsedníctvo MO APVV Michalovce oznamuje svojim členom, členom MO Trebišov, osobám konajúcim v prospech APVV i záujemcom, že štvrtý ročník memoriálu na pamiatku plk. JUDr. Jána Paľa in memoriam - súťaž v stolnom tenise policajtov vo výslužbe a rodinných príslušníkov zosnulého sa uskutoční v sobotu dňa 23. marca 2019 od 13:00 h v telocvični VII. ZŠ na ulici Krymská 5 v Michalovciach.

1, zraz o 12:00 h na verejnom cintoríne v Michalovciach,
2, vykonanie pietnej spomienky a uloženie vencov k hrobu (ide o 17. výročie tragickej udalosti),
3, uloženie venca k hrobu plk. JUDr. Valenta Holdu (bývalý náčelník OS ZNB Michalovce),
4, presun záujemcov a účastníkov súťaže do areálu VII. ZŠ v Michalovciach,
5, vykonanie štvrtého ročníka memoriálu v stolnom tenise,
6, vyhodnotenie súťaže a odovzdanie vecných cien,
7, posedenie s rodinnými príslušníkmi nebohého spojené s občerstvením.

K dispozícii bude telocvičňa, v ktorej môžeme využiť štyri tenisové stoly a jedáleň za účelom posedenia a podania občerstvenia. Počty záujemcov i súťažiacich prosím nahlásiť na kontaktný mobil 0908 215800 najneskôr do 20.3.2019 za účelom rozpisu súťažiacich, prípravy stolov v telocvični, ako aj zabezpečenia stravy a občerstvenia.

predseda MO APVV Michalovce

Dňa 2.3.2019 sa konala členská schôdza MO APVV Michalovce za účasti prezidenta APVV JUDr. Gluškova a člena prezídia, zároveň predsedu novo vzniknutej MO APVV Trebišov JUDr. Pidu. Pozvanie mimo iných hostí prijal aj riaditeľ ÚPZC Sečovce pplk. JUDr. Semjan PhD. Po vyhodnotení úloh bola podpísaná zmluva s motorkárskym klubom bezpečnostných zložiek a záchranných zborov SR. Novo zvolené predsedníctvo MO vytýčilo úlohy na ďalšie obdobie. Pred posedením boli oslávencom odovzdané pamätné listy a vecné dary. Traja noví členovia si z rúk prezidenta APVV prevzali členské preukazy. Fotografie si môžete pozrieť tu.

predseda MO APVV Michalovce

Predseda MO APVV Michalovce oznamuje svojim členom MO a Prezídiu APVV, že v súlade s čl. 7 ods. 2 stanov APVV zvoláva členskú schôdzu, ktorá sa uskutoční dňa 2. marca 2019 so začiatkom o 10:00 h v reštaurácii Aztéka v Strážskom. Svoju účasť nahláste na kontaktný mobil 0908 215800 najneskôr do 25.2.2019.

Program:

1, Výber členských príspevkov na rok 2019 a kontrola členských preukazov.
2, Otvorenie, privítanie hostí, organizačné veci a schválenie programu.
3, Voľba návrhovej komisie a overovateľa zápisnice, voľba volebnej komisie.
4, Správa o činnosti predsedníctva MO APVV za rok 2018, vyhodnotenie plnenia úloh z členskej schôdze v marci 2018.
5, Správa o výsledku hospodárenia s finančnými prostriedkami v roku 2018.
6, Správa revízora o kontrole hospodárenia.
7, Správa o stave členskej základne.
8, Rôzne, informácia o priebehu a záveroch XIII. kongresu APVV, odovzdanie ocenení jubilantom a hosťom.
9, Diskusia.
10, Voľba predsedníctva a revízora MO APVV Michalovce na ďalšie obdobie.
11, Návrh plánu činnosti MO na rok 2019.
12, Návrh čerpania finančných prostriedkov MO na rok 2019.
13, Prijatie uznesenia.
14, Záver, občerstvenie.

Predsedníctvo MO APVV Michalovce navrhuje toto zloženie predsedníctva na ďalšie obdobie:
predseda - JUDr. Ján Laškody
podpredseda: Miloš Džara, resp. Mgr. Igor Rafaj (za okres Michalovce)
člen-pokladník: Jana Juríková (za okresy Humenné a Medzilaborce)
členovia: Mgr. Miroslav Kacarabčin (za okres Snina), Ing. Emil Kohut (za okres Sobrance)
náhradníci: Mgr. Igor Rafaj, resp. Miloš Džara a Stanislav Ogurčák
revízor: Mgr. Ján Štofila.
     Pripomienky, alebo návrhy k programu a zloženiu nového predsedníctva nahláste predsedovi MO Michalovce do 15.2.2019.