PARTNERSKÉ ORGANIZÁCIE

Hlavné menu

Komunálna poisťovňa

Príhlásenie

Zaväzujem sa dodržiavať Kódex diskutujúceho, s ktorým som sa oboznámil pred registráciou.

Zabudli ste heslo?
Neregistrovaný? Registrácia

Kto je tu?

Práve je pripojených:
1 Hosť
Úvod
Správa MO Čadca Tlačiť E-mail
Pondelok, 01 október 2018

SÚŤAŽ  V  STREĽBE  Z VEĽKOKALIBROVEJ  PIŠTOLE
O PUTOVNÝ  POHÁR  PREDSEDU  MO  APVV  ČADCA

Súčasťou prípravy každého príslušníka Policajného zboru SR /policajta /vzhľadom na špecifickosť jeho prácu je aj schopnosť rýchlo a presne strieľať. Tak tomu bolo počas celej existencie tohto bezpečnostného zboru. Aj v minulosti aj v tejto  dobe je to o prežití...

Pre mnohých policajtov  sa stala streľba zo služobnej zbrane koníčkom už počas výkonu služby a mnohí sa tomuto koníčku venujú aj po ukončení služby v polícii. Čas neúprosne každému rovnakou mierou nadeľuje k už prežitým rokom ďalšiu porciu, čo sa zaiste prejaví aj v pevnom držaní zbrane v ruke a v schopnosti oka ostro vidieť jej  mieridlá aj terč. Je to majstrovstvo, ktoré sa cibrí tréningom.
     Komu to voľný  čas a osobný zdravotný stav umožnil využil možnosť opätovne súťažiť v streľbe z veľkokalibrovej pištole /Vpi/ v prvom septembrovom týždni,  kedy  sa  na strelnici v Rakovej uskutočnil 10. ročník súťaže v streľbe z VPi o „PUTOVNÝ POHÁR PREDSEDU  MIESTNEJ ORGANIZÁCIE ASOCIÁCIE POLICAJTOV VO VÝSLUŽBE ČADCA“.

Tiež sa súťažilo v streľbe zo športovej  malokalibrovej pušky /ŠMPu/ - 13 výstrelov na vzdialenosť 50 m.  Počítalo sa 10 najlepších zásahov v terči.
     Medzi súťažiacich veteránov polície Čadca prišli kolegovia zo žilinskej organizácie, aby videli a počuli, čo je potrebné urobiť na zorganizovanie a zabezpečenie takejto streleckej súťaže. Rysuje sa pravdepodobne možnosť organizovania streleckej súťaže v rámci žilinského kraja, čo by urobilo túto streleckú súťaž určite zaujímavejšou.
     Policajní veteráni súťažili v streľbe z veľkokalibrovej pištole / 13 výstrelov / na vzdialenosť 25 m v dvoch vekových kategóriách, do 60 rokov  a nad 60 rokov.  Počítalo sa 10 najlepších zásahov v terči.
     Družstvá bez rozdielu veku súťažili v streľbe z veľkokalibrovej pištole o putovný pohár predsedu MO APVV Čadca.
     Bez rozdielu veku sa súťažilo v dvojboji – VPi + ŠMPu.

UMIESTNENIE   SÚŤAŽIACICH

Putovný pohár predsedu MO APVV Čadca získalo družstvo v zložení:
Anton HLAVA, JUDr. Pavol LISKO, Marián ŠUPČÍK s celkovým počtom 204 bodov.
Na druhom mieste skončilo družstvo v zložení:

Stanislav KRKOŠKA, Vladimír ČAMBOR, Ing. Pavol  ČAMBOR  s celkovým počtom 200 bodov.
Na treťom mieste skončilo družstvo v zložení:

Jozef  KURIC, JUDr. Milan KRČMÁRIK, Štefan CENIGA s celkovým počtom 163 bodov.

Súťaž jednotlivcov v streľba z veľkokalibrovej pištole do 60 rokov:
1. miesto Stanislav KRKOŠKA s počtom bodov 93,
2. miesto JUDr. Milan KRČMÁRIK s počtom bodov 85,
3. miesto Marián ŠUPČÍK s počtom bodov 70.

Súťaž jednotlivcov v streľbe z veľkokalibrovej pištole nad 60 rokov:
1.
miesto Jozef  KURIC s počtom bodov 71,
2. miesto Anton HLAVA  s počtom bodov 67,
3. miesto Štefan CENIGA s počtom bodov 27.

Dvojboj / VPi + ŠMPu /
1.
miesto Stanislav KRKOŠKA  s celkovým počtom 152 bodov,
2. miesto JUDr. Pavol LISKO s celkovým počtom bodov 151,
3. miesto Marián ŠUPČÍK s celkovým počtom bodov 135.

Pri porovnávaní výsledkov z minulých ročníkov niektorí súťažiaci strieľali presnejšie, niektorí si máličko pohoršili. Ale aj napriek slabším výsledkom niektorých súťažiacich by som nechcel byť v situácii zlodeja, po ktorom by títo policajní veteráni strieľali pri ochrane svojho zdravia a majetku!
     O bezproblémový priebeh streleckej súťaže sa zaslúžili svojou disciplínou všetci súťažiaci, pán Jozef KURIC, riadiaci streleckej súťaže, a tiež hlavný rozhodca pán Jozef  ČAGALA. Obidvom patrí úprimné poďakovanie a tiež všetkým, ktorí sa streleckej súťaže zúčastnili.
     Tí, ktorí nesúťažili v streľbe, využili možnosť na stretnutie s bývalými kolegami. Stále je na čo spomínať. Darmo je, v živote  toho zažijeme veľa. Na niečo sa zabudne, niečo zostáva v pamäti stále...
     A preto sa už teraz tešíme na 11. ročník tejto streleckej súťaže.
     Fotografiu si môžete pozrieť tu.

Adam Janešík
predseda MO APVV Čadca