PARTNERSKÉ ORGANIZÁCIE

Hlavné menu

Komunálna poisťovňa

Príhlásenie

Zaväzujem sa dodržiavať Kódex diskutujúceho, s ktorým som sa oboznámil pred registráciou.

Zabudli ste heslo?
Neregistrovaný? Registrácia

Kto je tu?

Práve je pripojených:
3 Hostí
Úvod
Informácia Prezídia APVV Tlačiť E-mail
Pondelok, 22 október 2018

Informácia z rokovania na MV SR
k zvyšovaniu výsluhových dôchodkov od roku 2019

Dňa 16. 10. 2018 sa z podnetu prezídia APVV uskutočnilo rokovanie k tejto problematike s riaditeľom  Odboru sociálneho zabezpečenia SPaSČ MV SR za prítomnosti prezidenta a 1. viceprezidenta.

Riaditeľ odboru informoval o aktuálnom stave spôsobu prípravy návrhu nového modelu zvyšovania výsluhových dôchodkov od roku 2019 s tým, že vzhľadom na schválený spôsob valorizácie výsluhových dôchodkov na rok 2018 boli pripravené viaceré návrhy (5) možných spôsobov riešenia valorizácie výsluhových dôchodkov od 1. 7. 2019  samostatnou novelou zákona č.  328/2002 Z. z. tak, aby bol dodržaný legislatívny proces.
     Konečný návrh možného nového spôsobu valorizácie bude predložený tak, aby tento nový spôsob bol akceptovaný čo najväčším počtom poberateľov týchto dávok, bude  riešiť toto zvyšovanie efektívnym, spravodlivým a jasným spôsobom na dlhšie obdobie, aby  zohľadňoval dopad na osobitné účty, vývoj t. j. každoročné zvyšovanie priemerných hodnôt výsluhových dôchodkov, zvyšovanie platov policajtov s prihliadnutím nielen na rok 2019, ale aj ďalšie roky.
     Zástupcovia APVV požiadali riaditeľa odboru o priebežné informovanie a vytvorenie možnosti rokovania o týchto návrhoch v priebehu prípravy a priebehu legislatívneho procesu.
     Riaditeľ odboru prisľúbil, že o aktuálnom vývoji riešenia valorizácie výsluhových dôchodkov budeme včas informovaní a budú vytvorené podmienky aj na osobné rokovania.
     S cieľom zabezpečiť predloženie návrhu novely zákona č. 328/2002 Z. z. k zvyšovaniu VD od roku 2019 tak, aby bola novela zákona účinná od 30. 6. 2019 zaslalo prezídium APVV ministerke vnútra SR a generálnemu tajomníkovi MV SR osobné listy (list ministerke si môžete pozrieť tu .

prezídium APVV

Kto má meniny?