Dňa 30.6.2023 sa pod záštitou prezídia APVV uskutočnil v poradí už X.ročník krajskej súťaže trojčlenných družstiev MO APVV z Košického kraja vo varení guláša. Spoluorganizátorom prezídia APVV bola v tomto roku MO APVV Trebišov. Akcia bola úspešná a to aj vďaka vytvoreniu ideálnych podmienok a materiálnej pomoci predsedníctva MO APVV Trebišov.

Už od začiatku súťaže (9:00 h) robila súťažiacim zvukovú kulisu reprodukovaná hudba a neskôr aj harmonikár a bubeník.
     Do súťaže vo varení gulášu sa prihlásilo 7 miestnych organizácií z Košického  kraja (Košice, Kráľovský Chlmec, Michalovce, Moldava nad Bodvou, Spišská Nová Ves, Rožňava a Trebišov ). Každé družstvo malo tričká s logom APVV a s názvom svojej miestnej organizácie (ktoré zabezpečilo zo svojho rozpočtu prezídium) a aj iné odevné doplnky vhodné na takúto akciu (zástavy, zástery a čiapky s logom APVV).
     Predsedom hodnotiacej komisie bol prezident APVV, zástupca KR PZ v Košiciach a profesionálny kuchár. Predložené vzorky jednotlivých družstiev boli označené tak, že bola zabezpečená plná objektivita pri ich posudzovaní nezávislou komisiou.
     Komisia určila poradie a aj víťaza, ktorý získal putovný pohár na ďalší rok takto: 1. MO Kráľovský Chlmec 2. MO Trebišov a 3. MO Košice. Na 4. až 6. mieste sa umiestnili  družstvá ďalších MO bez určenia poradia (MO Michalovce, Rožňava a Spišská Nová Ves). Družstvá na prvých troch miestach získali poháre, všetky družstvá diplomy a každý súťažiaci aj čiapku s logom APVV.
     Ceny odovzdali prezident  APVV, riaditeľ Odboru poriadkovej polície KR PZ v Košiciach a podpredseda MO APVV Trebišov
     Po vzájomnej dohode bude v XI. ročníku súťaže spoluorganizátorom prezídia APVV - MO APVV Spišská Nová Ves.
     Na akcii sa zúčastnili riaditeľ Odboru poriadkovej polície KR PZ v Košiciach, predsedovia MO Košice, Michalovce a Rožňava a viacerí členovia MO Kráľovský Chlmec, Michalovce a Trebišov.
     Fotografie si môžete pozrieť vo fotogalérii.

prezídium APVV