Vážení kolegovia, členovia MO APVV Bratislava mesto a okolie, milí priatelia, účastníci  výletu,
v sobotu 13.7.2024 a v nedeľu 14.7.2024 zorganizovalo predsedníctvo našej MO APVV Bratislava mesto a okolie v spolupráci s CK Macho Travel jednodňový výlet pod názvom „MARHUĽOVÉ SLÁVNOSTI“. Nakoľko termín 14.7.2024 bol veľmi rýchlo obsadený, pridal sa aj termín 13.7.2024.

Navštívili sme srdce Dolného Rakúska - krásne Údolie Wachau, ktoré je známe hradmi, kláštormi ale aj krásnou prírodou a výbornou úrodou z viníc a marhuľových sadov. Práve júl je časom osláv úrody marhúľ.
     Pred samotnou návštevou marhuľových slávností členovia APVV najprv navštívili kláštor GÖTTWEIG zapísaný do zoznamu svetového dedičstva UNESCO s odborným výkladom o jeho histórii. Jeho návšteva mnohých nadchla a rozšírila obzor poznania.
     Následne sme sa presunuli do mestečka Krems, kde sme mali dostatočný čas si pochutnať na marhuľových dobrotách i pálenke. Odtiaľ sme sa preplavili loďou po Dunaji do malebného a krásneho mestečka DÜRNSTEIN kde sme si užívali atmosféru jeho historického centra pri poháriku dobrého vínka, niektorí pivka.
     Dozvedeli sme sa, že v zrúcanine hradu týčiaceho sa nad mestečkom bol väznený kráľ Richard Levie srdce vojvodom Leopoldom, ktorý bol známy z povestí o Robinovi Hoodovi.
     Vo večerných hodinách sme sa bezpečne vrátili domov do Bratislavy, kde sme sa rozišli. Počas cesty domov sme prediskutovávali možnosti ďalších takýchto nenáročných akcií aj do budúcna.
     Všetkým zúčastneným veľmi pekne ďakujem za účasť. Som hrdý, že môžem byť predsedom tejto organizácie, kde členovia sa s radosťou stretávajú so svojimi bývalými kolegami, diskutujú a porovnávajú minulosť so súčasnosťou. K môjmu príspevku samozrejme prikladám fotografie, ktoré zachytávajú  a dokumentujú našu spoločnú akciu. Fotografie si môžete pozrieť vo fotogalérii.

JUDr. Mikuláš Pinnel
predseda MO APVV Bratislava mesto a okolie

AKTUALIZÁCIA STRÁNKY: 22. júla 2024

aktualizované: Parte (MO KE), Fotogaléria (MO TV, MO BAmo, MO PO, MO SN, Prezídium APVV), 2%