PARTNERSKÉ ORGANIZÁCIE

Oznamy

Ponuka pre členov APVV

Príhlásenie

Zaväzujem sa dodržiavať Kódex diskutujúceho, s ktorým som sa oboznámil pred registráciou.

Zabudli ste heslo?
Neregistrovaný? Registrácia

Kto je tu?

Práve je pripojených:
1 Hosť
Úvod arrow Prezídium arrow 18.6.2012
Informácia Prezídia APVV Tlačiť E-mail
Pondelok, 18 jún 2012

Dňa 14.6.2012 bol v jednom z výborov Národnej rady SR prerokovaný aj pozmeňujúci a doplňujúci návrh k návrhu zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 580/2004 Z.z. o zdravotnom poistení ......., ktorý navrhuje aj zmenu zákona č. 328/2002 Z.z. o sociálnom zabezpečení policajtov a vojakov ...... tak, že dávky výsluhového zabezpečenia sa budú zvyšovať iba v tom roku, v ktorém kalendárnom roku sa funkčné platy príslušníkov zvyšujú o viac ako 0% s účinnosťou od 30.6.2012.

Zmena zákona je na programe rokovania Národnej rady SR už 20.6.2012 a jeho prijatie by znamenalo, že naše dôchodky by neboli dňom 1.7.2012 valorizované nakoľko v minulom, ale ani v tomto roku funkčné platy zvyšované neboli.
     Vzhľadom na uvedené skutočnosti a aj to, že ide snahu riešiť problém horúcou ihlou (zmenou iného zákona formou pozmeňujúceho návrhu a až v druhom čítaní) Prezídium APVV okamžite po zistení týchto skutočností hľadalo možnosti udržania súčasného stavu, nakoľko považujeme za diskriminačné, aby sa konsolidácia verejných financií riešila na úkor výsluhových dôchodcov, tak, že na rozdiel od iných dôchodcov nebudú ich dôchodky v tomto roku a pravdepodobne aj ďalších rokoch valorizované.
     Prezídium v mene APVV zaslalo kancelárii prezidenta SR list so žiadosťou o posúdenie takéhoto postupu a zaujatie stanoviska či je takýto postup v súlade s Ústavou SR a inými právnymi predpismi SR a tiež EU.
     Okrem toho koordinujeme postup so Zväzom vojakov SR, ktorých by sa prijatie tejto zmeny zákona dotklo tak ako nás.
     Zaslali sme informáciu aj na Odborový zväz polície v SR a očakávame v tomto smere ich podporu a zákonnú iniciatívu vo forme zásadných pripomienok a využitia ich postavenia na našu ochranu tak, ako to deklarujú aj ich stanovy.
     Návrh zákona si môžete pozrieť tu.

Prezídium APVV