PARTNERSKÉ ORGANIZÁCIE

Oznamy

Ponuka pre členov APVV

Príhlásenie

Zaväzujem sa dodržiavať Kódex diskutujúceho, s ktorým som sa oboznámil pred registráciou.

Zabudli ste heslo?
Neregistrovaný? Registrácia

Kto je tu?

Práve je pripojených:
7 Hostí
Úvod
Valorizácia dôchodkov od roku 2018 Tlačiť E-mail
Nedeľa, 06 august 2017

Aj napriek tomu, že Ministerstvo práce sociálny vecí a rodiny SR na rozporovom konaní neakceptovalo naše návrhy a novela zákona ide do ďalšieho legislatívneho procesu s týmto rozporom, dosiahli sme "aspoň" to, že naše návrhy neboli síce akceptované v celom rozsahu, ale "aspoň" čiastočne. Na rozporovom konaní sme poukázali na dva tábory názorov k tomu, že jeden je názoru, že ak by prešla valorizácia v takomto duchu, ako bola predložená do MPK, tak by sa výsluhové dôchodky nealorizovali, ak by nedošlo k úprave aj zákona č. 328/2002 Z. z.

Predkladateľ "aspoň" upravil znenie § 82 (preklopil ho do prechodných ustanovení - § 293dw) tak, že aj keby z akéhokoľvek dôvodu nebola schválená novela zákona č. 328/2002 Z. z., je zabezpečená pre všetkých výsluhových dôchodcov aspoň percentuálna valorizácia o 0,8% v roku 2018.
     Teraz začíname "bojovať" za to, aby bola nejakým spôsobom riešená aj deklarovaná minimálna miera valorizácie aj pre výsluhových dôchodcov tak, ako to je deklarované pre starobných dôchodcov. Stanovisko zaslané Legislatívnej rade vlády SR si môžete pozrieť tu.

Prezídium APVV

Pridružené členstvo