PARTNERSKÉ ORGANIZÁCIE

Hlavné menu

Príhlásenie

Zaväzujem sa dodržiavať Kódex diskutujúceho, s ktorým som sa oboznámil pred registráciou.

Zabudli ste heslo?
Neregistrovaný? Registrácia

Kto je tu?

Práve je pripojených:
8 Hostí
Úvod
Správa MO Bratislava II.

Dňa 3.5.2018 sa uskutočnila plánovaná akcia "Vzdanie úcty" pamiatke slovenskému vedcovi, vojakovi, politikovi a diplomatovi Milanovi Rastislavovi ŠTEFÁNIKOVI, ktorý dňa 4.5.1919 tragicky zahynul pri bratislavskom letisku. Už tradične po dobu niekoľkých rokov spätne považujeme za dôležité, aby sa v mene APVV prejavila úcta človeku, ktorý sa v mnohých smeroch zaslúžil o zviditeľnenie Slovákov a Slovenska vo svete.

Dovolili sme si pripomenúť túto udalosť aj preto, že bratislavské letisko, kde Štefánik zahynul a ktoré nesie aj jeho meno, leží na území obvodu Bratislava II, kde naša miestna organizácia má svoju pôsobnosť.
     Trinásti členovia, ktorí sa tejto akcie zúčastnili, položili veniec kvetov vo farbách našej štátnej zástavy s ozdobnou stuhou a nápisom APVV Bratislava II, pri mohyle M. R. Štefánika v Ivanke pri Dunaji.
     Náš veniec bol medzi vencami prezidenta SR a ministra obrany SR. Z fotografií je vidieť, že udalosť mala vysokú spoločensko-politickú úroveň. Následne sa všetci členovia zúčastnili posedenia v neďalekom gastronomickom zariadení pri chutných langošoch s občerstvením a spomínali ako inak na časy minulé ešte z čias služobného pomeru.
     Fotografie si môžete pozrieť tu.

Ing. Jozef Králič
predseda MO APVV Bratislava II.

Pridružené členstvo

Klub príslušníkov PZ Trebišov