PARTNERSKÉ ORGANIZÁCIE

Oznamy

Ponuka pre členov APVV

Príhlásenie

Zaväzujem sa dodržiavať Kódex diskutujúceho, s ktorým som sa oboznámil pred registráciou.

Zabudli ste heslo?
Neregistrovaný? Registrácia

Kto je tu?

Práve je pripojených:
5 Hostí
Úvod
Informácia prezidenta APVV

Dňa 4.11.2016 som sa, na základe pozvania, ako hosť zúčastnil Národného kongresu Slovenskej sekcie International Police Association (IPA), kde som mal možnosť aj vystúpiť. Využil som túto príležitosť aj na zhodnotenie doterajších vzájomných vzťahov a predniesol som aj návrh na skvalitnenie spolupráce a možnosť podpísania dohody o vzájomnej spolupráci medzi Slovenskou sekciou IPA a APVV. Táto naša iniciatíva bola akceptovaná a v súčasnosti pripravujeme návrh takejto dohody a tento bude predložený Slovenskej sekcii IPA začiatkom roka na pripomienkovanie.

Jednou z tém, o ktorých som vo svojom vystúpení hovoril, bola aj možnosť vzniku členstva v Slovenskej sekcii IPA príslušníkmi Policajného zboru na výsluhovom dôchodku. Národný kongres mal na programe rokovanie aj o tejto otázke a zmenou stanov boli vytvorené podmienky pre vznik členstva aj po skončení služobného pomeru. Podľa č. 14 ods. 3 stanov sa mimoriadnym členom Slovenskej sekcie IPA môže stať fyzická osoba, ktorá bola príslušníkom Policajného zboru, príslušníkom Železničnej polície alebo príslušníkom Zboru väzenskej a justičnej stráže po dobu najmenej 15 rokov, zo služobného pomeru nebola prepustená v zmysle § 192 ods. 1 písm. d), e), f) alebo g) osobitného predpisu, v súčasnosti je na dôchodku, je bezúhonná a plne spôsobilá na právne úkony. Touto zmenou sa odstránili prekážky, ktoré doposiaľ sťažovali príslušníkom po skončení služobného pomeru stať sa členom IPY.

JUDr. Hristo Gluškov
prezident APVV