Blížiaci sa 14. jún bude patriť darcom krvi. Preto sa pri príležitosti Svetového dňa darcovstva doň zapojili aj policajné zložky na všetkých úrovniach. Do Nemocnice Svätého Michala v Bratislave prišli dnes skupiny mužov a žien v uniformách ( PZ SR, Mestskí policajti, hasiči ale aj športovci športového centra polície ). Organizačne sme sa po prvý krát začlenili aj my, členovia MO APVV Bratislava II. Prišli sme medzi prvými, hneď po 8 hodine ráno. Naše farby hájili Tibor Bóžing, Ing. Janka Hlásna a Mgr. Martin Sitiar. Ešte 28. 3. 2019  darovala krv  Mgr. Dušana Matulová a jej priateľ Dávid Petruš. Stalo sa tak na výzvu nemocnice ktorá súrne potrebovala krv ich skupiny. Ako nám naši darcovia povedali, krv už darujú od svojich študentských rokov či základnej vojenskej služby a niektorí aj viackrát v roku.

Táto akcia bola organizovaná pod záštitou generálneho riaditeľa Nemocnice sv. Michala a tentokrát sa konal už tretí ročník. Darcov stále pribúda. V minulom roku to bolo 96 a v tomto už 106. Naši členovia si pochvaľovali celý priebeh organizačného zabezpečenia. Na záver bol pripravený široký sortiment občerstvenia s jedlom, ale aj cenné upomienkové predmety.
     Ako nás pri rozlúčke informovala vedúca oddelenia klinickej hematológie RNDr. Janka Lučeničová na budúci rok budú určite akciu opäť organizovať. Sme presvedčení že sa nám podarí aktivizovať  našich členov vo väčšom počte a že sa k nám pridajú aj  členovia ďalších miestnych organizácií Bratislavského  kraja.

Darcov sme prišli osobne povzbudiť aj s I. viceprezidentom APVV JUDr. Martinom Sitiarom. Z akcie vznikol aj krátky šot v správach televízie TA3. Fotografie a video si môžete pozrieť tu.

Ing. Jozef Králič
predseda MO APVV Bratislava II

AKTUALIZÁCIA STRÁNKY: 17. júna 2019

aktualizované: Rekreačná starostlivosť, Fotogaléria (MO NZ, MO RV, MO TV, MO BAII, MO MI)